torstai 23. lokakuuta 2014

Double feature: Lauluja ravitsemisen vaikeudesta


Yliopistosta (työttömäksi) valmistumisen kanssa ahkeroiminen ja työrauhan puuttuminen johtivat kuukausien taukoon CR&KK-projektin näkökulmasta varsinaisesta asiasta eli musiikin tekemisestä. Vihdoin kuitenkin onnistuin järjestämään itselleni rauhallista äänittelyaikaa ja sain viimeisteltyä pari jo pitkään työn alla ollutta kappaletta. Kumpikin kappale on kunnianosoitus (mikä ihana sana, jolla tulevat plagiaattisyytökset voi pyyhkäistä kerralla pois kummittelemasta!) kotimaiselle iskelmämusiikille. 

Onnenkeksi” on näistä enemmän kantrihenkinen, mikä on sikälikin osuvaa, että tämä ”kiinalainen” leivos on amerikkalaista alkuperää: sovitus rakentuu banjolelen ympärille ja sävellys on olevinaan jotakin Kari Tapio / Jorma Kääriäinen -osastoa. ”Paskaravi Mahanpuru” taas ammensi inspiraationsa 70-luvun legendaarisista Finnhits-tekeleistä: erityisesti Frederikin tuotanto pyöri mielessä tätä väsäillessä.

Jostakin syystä kumpikin teksti pyörii syömisen (tai no, ”Mahanpurun” kohdalla enemmän ruoansulatuksen loppupään, mutta kuitenkin) ympärillä. Tämä on puhtaasti sattumaa, sillä en edes erityisemmin nauti syömisestä – pidän sitä lähinnä välttämättömänä pahana hengissä pysymiseksi.

Ja loppuun vielä yksinoikeudella blogin molemmille lukijoille linkki hyvin epähauskaan remix-piilovideoon.

1 kommentti: