torstai 31. heinäkuuta 2014

Täs on maailman paskin limsa


They should've sent a poet. So beautiful. So beautiful...Joskus aiemmin listasin colajuomasuosikkejani. Nyt on vuorossa kehotus boikotoida Olvi Cola -nimellä myytävää kusta kahdestakin syystä.

Ensimmäinen syy on panttikeplottelussa. Joitakin vuosia sitten Olvin erään muovipullon tilavuus muuttui "luontevaksi" 0,95 litraksi. Tämä ei-mikään-luku valittiin pakkaukseen puhtaasti siksi, että jos pullo olisi täyden litran, pantin täytyisi olla Palpan asetusten mukaan 40 senttiä. Nyt panimo voi myydä ison näköistä pulloa isommalla hinnalla, koska eihän kukaan huomaa 20 sentin välistävetoa pantissa...

No, tämän kieroilun voisi ehkä pitkin hampain hyväksyä, jos itse pääasia eli juoma olisi hyvää. Vaan kun ei ole. Hyi saatana mitä litkua! Laimeasta mausta päätellen resepti on ostaa kilpailijalta tynnyrikaupalla Coca-Colaa ja jatkaa sitä puolet vedellä. Kokonaisuuden kruunaa pullon ADHD-"design", joka ilmeisesti perustuu ajatukseen, että colan maun puuttumista voi kompensoida kirjoittamalla etikettiin "COLA" sata kertaa erilaisilla fonteilla.

Eli näin kuluttajana haluan vain ystävällisesti kertoa tästä tekeleestä vastuussa oleville terveisiä, että haistakaa vittu ja hukkukaa järveen! Olette perseestä!

3 kommenttia:

 1. En ole tuota limua pitkään aikaan (tai koskaan?) maistanut, joten en ota siihen kantaa, mutta wannabe-graafikkona tuo pullo herättää ristiriitaisia fiiliksiä. Periaatteessa se on tosi tökerösti ja osaamattoman oloisesti tehty. Vaan mitäs jos juuri sitä siinä onkin haettu? Siis jos se on IRONISESTI tuon näköinen? Tällaiseen johtopäätelmään olen tullut. Muutoin rämpisimme cokistakin tummemmissa vesissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silläkin uhalla, että tämän lausuminen pudottaa pohjan koko musiikkituotannoltani, sanon sen tässä ja nyt: myös ironisesti paska on edelleen sittenkin vain paskaa.

   Olvin cola-historiassa tätä hirvitystä edelsi Classic Cola, joka oli vuosikaudet ihan samanlaista litkua. Kun tuote tuli joskus 90-luvun puolivälissä (tai vähän ennen) markkinoille tällä nimellä, se kuitenkin oli vähän aikaa kelpo limua. Jonkin vahvistamattoman legendan mukaan Classic Colaa olisi aluksi tehty käyttämällä loppuun Afri-Colasta jääneet uutteet, kun tämän loistavan limonadin lisenssi Suomessa päättyi. Sen jälkeen sitten olisi alkanut tämä "tein itse ja säästin" -kausi ja tason romahdus. Totuus jäänee ikuisiksi ajoiksi hämärän peittoon.

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista