keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Hyvinvointivaltion pumminaIllan Docventuresin keskusteluosuudessa mainittiin Hyvinvointivaltion kummit -kampanja. Aikaisemmassa kirjoituksessani lastensairaalasta puolustin hyvinvointivaltiota ja verojen maksamista ja vastustin vapaaehtoista, populistista ja valikoivaa hyväntekeväisyyttä. Niinpä ei liene ihme, että tämä kampanja sai varauksettoman kannatukseni.

Varsinainen vitsi on kuitenkin siinä, että nyt tässä aloitteessa, jossa ollaan valmiita maksamaan lisää veroja, komeilee minunkin nimeni – minun, jolla kolmeenkymmeneen ikävuoteeni mennessä on tasan nolla (0) päivää työkokemusta enkä ole maksanut tuloveroja senttiäkään. Näistä lähtökohdista käsin kukin voi tykönään arvioida, miten todennäköisesti olen koskaan maksajapuolella näissä talkoissa… Mitenkähän moni muukin allekirjoittajista on samassa tilanteessa?

Ikäväähän tällainen häikäilemätön omien etujensa puolustaminen on, mutta valitettavasti demokratia ja kansalaisaktivismi kuuluu kaikille, jopa meille hyvinvointivaltion pummeille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti