maanantai 27. kesäkuuta 2016

Latv... ei vaan englantilainen tunnelmapalaKolme vanhaa toisilleen ennestään tuntematonta englantilaista herrasmiestä istuu pubissa ja siemailee olutta. Seurueen vaimea keskustelu, joka välillä katkeaa minuuttienkin hiljaisuudeksi, herää taas hetkeksi henkiin, kun yksi herrasmiehistä kysyy kumppaneiltaan, mahtaako heillä olla lapsia.

Kyllä, minulla on yksi poika. Hän on eturivin poliitikko Brexitiä ajaneessa puolueessa ja onnistui saattamaan koko maamme poliittiseen ja taloudelliseen sekasortoon”, yksi miehistä vastaa, ja kaksi muuta nyökyttelee ymmärtävästi.

Minullakin on poika”, toinen miehistä alkaa kertoa. ”Hän pelaa jalkapalloa maajoukkueessamme, ja tuottaa kansakunnallemme takuuvarman surun ja pettymyksen jok’ikisissä arvokisoissa.” Miehet katsovat toisiaan, eikä enempää sanoja tarvita.

On taas vähän aikaa aivan hiljaista, kunnes kolmas miehistä yskäisee hiljaa. ”Minun ainoa poikani kuoli heti syntymänsä jälkeen”, hän sanoo.

Silloin kahden muun herrasmiehen silmät kirkastuvat. ”Hän… sittenhän hän oli kaikista meistä kaikkein onnekkain!” he oivaltavat, ja välittömästi myös poikansa menettänyt mies yhtyy kumppaneidensa näkemykseen.

Ja sitten on taas hiljaista miesten tuijottaessa oluttuoppeihinsa, joiden vaahtoon sekoittuu illan mittaan useampikin kyynel.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti