perjantai 27. syyskuuta 2013

Ei koulukiusaamiselle, kyllä kokoomuskiusaamiselleYleensä en tarkemmin seuraa, mitä vanhoille lauluilleni kuuluu sen jälkeen, kun ne olen nettiin laittanut (ja yleensä niille ei mitään kuulukaan). Ajattelen, että olen täsmälleen niin hyvä kuin viimeisin tuotokseni, ja useimpia vanhoja tekeleitäni en kestä edes kuunnella, koska niiden tekniset ym. puutteet iskevät korville lujaa. Kun ”lapseni” ovat lähteneet maailmalle, on sama mitä niille tapahtuu.


Yksi poikkeus kuitenkin on: tietoisiksi provokaatioiksi tehdyt kappaleet. Näiden nimiä tulee aina silloin tällöin googlailtua ja katsottua, onko joku ne löytänyt ja pahoittanut mielensä. Jos niin on käynyt, saan suurta mielihyvää: onhan – aristotelelaisittain sanottuna – laulun telos toteutunut. Ilokseni huomasin ”Kokoomuskalkkuna”-laulun päätyneen suoraan pääkallonpaikalle eli puolueen pää-äänenkannattajan, Nykypäivä-lehden sivuille. Koska kukaan kaverini ei sattuneesta syystä lehteä lue… äh, olen huono valehtelija, eihän minulla ole kavereita! …mutta niin, huomasin tämän vasta muutaman viikon myöhässä. Kuva on numerosta 32/2013 (6.9.) ja avautuu klikkaamalla suuremmaksi. 

Katsokaa, olen kuuluisa!

Olen otettu, tässähän ihan punastuu… Sen lisäksi että kappaletta kehutaan ”netissä paljon kuunnelluksi” (Voi juma! Nimmareita tahtovat asettukoot sillä välin jonoon, kun jaan bändärit rumiin ja pantaviin!), sanoitusta lainataan pitkästi, paljon pidemmin kuin olisi tarpeen journalistisista tai muistakaan syistä. Eihän kappale liity koko kiusaamisasiaan muuten kuin siksi, että joku on sen linkannut johonkin. Siksi pieni tarkennus lienee paikallaan.
 

Yhtye sanoutuu jyrkästi irti koulukiusaamisesta ja pitää sitä tuomittavana. Kokoomuskiusaamisesta emme kuitenkaan sanoudu irti, vaan kannustamme siihen jatkossakin. Tuomittava koulukiusaaminen muuttuu hyväksytyksi kokoomuskiusaamiseksi vasta silloin, kun kiusattava on häikäilemättömän kokoomuslaisella käytöksellään ensin antanut kiusaamiselleen syyn, esimerkiksi opiskelijana esittänyt opintotukien poistamista parinsadan tonnin pääomatuloilla. Niinpä vaikkapa kokoomuslainen perhetausta ei ole riittävä syy lapsen tai nuoren kiusaamisen oikeuttamiseksi, jos tämä osaa olla ihmisiksi eikä ala haastella heikommasta aineksesta, libertaristisista yhteiskuntafantasioistaan tai muusta vastaavasta.
 
Yhtye toivoo harvalukuisten faniensa noudattavan tätä linjausta jatkossa jakaessaan tuotoksiamme sosiaalisessa mediassa tai muualla verkossa.

2 kommenttia:

  1. Toinen faneistasi täällä, hei. Asetun nyt tähän nimmarijonoon, mutta voisinko olla samaan aikaan myös bändärijonossa? Ai niin, valitsethan minut oikeaan joukkoon!

    VastaaPoista
  2. LOL. Luulikohan tuo tyttö ja/tai toimittaja oikeasti että biisi oli tehty hänestä?

    VastaaPoista